Close

Som povinný kontaktovať americkú ambasádu?

Na americkú ambasádu sa musíte obrátiť v prípade potreby víz. Ak Vaša cesta bude trvať menej ako 90 dní, nepotrebujete víza, a teda nemusíte sa kontaktovať s americkou ambasádou, ale stačí Vám vyplniť online žiadosť na cestovné povolenie ESTA. Pred vycestovaním musíte získať cestovné povolenie.

Príklad 1: Emily

Speváčka Emily bola po prvýkrát v Amerike pred desiatimi rokmi so svojou skupinou na turné v Severnej Karolíne. Vtedy musela žiadať o turistické víza typu B, ktoré povoľujú pobyt až na 180 dní v kalendárnom roku. Emily chce po druhýkrát navštíviť USA, tentoraz chce tri týždne stráviť v New Yorku. Po tom ako kontaktovala našu zákaznícku linku, zistila, že na túto druhú cestu jej len stačí požiadať o online povolenie ESTA. Nemusí si pripravovať dokumenty potrebné k vízam a žiadať o pohovor na americkom veľvyslanectve. Emily bolo z toho veľmi potešená, povolenie ESTA získala do hodiny od momentu čo vyplnila formulár a zaplatila manipulačný poplatok (je podstatne nižší ako poplatok za turistické víza). Po schválení cestovnej autorizácie a jej prijatí na e-mail, si ju vytlačila a priložila k ostatným cestovným dokladom (pas a letenka).

Príklad 2: Benjamin

icon-woman Benjamin ide študovať anglický jazyk do Bostonu. Jeho kurzy angličtiny budu trvať po dobu 60 dní a nepresiahnu 18 hodín týždenne. Najskôr si myslel, že bude potrebovať študentské víza typu J, ale náš agent mu vysvetlil, že mu bude stačiť povolenie ESTA pretože: ● Kurzy angličtiny nepresahujú 18 hodín týždenne (ak by sa tento počet prekročil, je potrebné požiadať o študentské víza). ● Jeho pobyt na území Spojených štátov Amerických je kratší ako 90 dní (ak by presiahol tento počet opäť musí žiadať o víza). Keďže Ben spĺňa vyššie uvedené podmienky, môže vyplniť online formulár žiadosti ESTA a povolenie získa rýchlejšie a jeho cena bude nižšia ako pri vybavovaní víz na ambasáde. Po obdržaní povolenia ESTA si ho Ben vytlačil a uložil k cestovným dokladom.