O nás v číslach
  • • Viac ako 99.5% ESTA povolení sa udelí do dvoch hodín po prijatí žiadosti.
  • • Približne 1.000.000 žiadostí (kontaktov) za mesiac.
  • • 24/7 podpora v niekoľkých jazykoch.
  • • Spracovavame žiadosti z 36 štátov zúčastnujúcich sa na bezvízovom programe?
Bezpečný platobný systém

Kreditné karty: údaje z kreditných kariet sú zasielané priamo na bankový server, komunikácia medzi prehliadačom a serverom je bezplatná a podporovaná 128 bitovým SSL3 šifrovaním (v súčasnosti najvyšší bezpečnostný štandard s certifikáciou server-siden).



BEZPEČNOSŤ

Esta Visa pracuje v súlade s medzinárodnými predpismi pre platobný priemysel (Standard Payment Card Industry - Data Security Standard (PCI-DSS)), ktoré vyvinuli najväčšie spoločnosti vydávajúce kreditné karty s cieľom chrániť osobné údaje svojich klientov.

Je lepšie povolenie ESTA alebo Vízum?

Ak sa rozhodujete medzi povolením ESTA a americkými vízami, berte na ohľad dĺžku pobytu v USA a dôvod/účel cesty do USA.

ČAS: Autorizácia ESTA povoľuje vstup do USA na maximálne 90 dní. Ak sa chcete v USA zdržať dlhšie, musíte požiadať o víza na ambasáde.

DÔVOD: Autorizáciu ESTA môžete využiť v prípade, ak dôvod/účel Vašej cesty je turistika, alebo krátkodobé lekárske dôvody, štúdium jazykov (nie však viac ako 18 hodín týždenne), alebo ak je pri Vašej ceste USA len prestupnou/tranzitnou krajinou. ESTA je ideálna najmä na absolvovanie služobných ciest, nákup alebo predaj nehnuteľností, účasť na konferenciách, uzavieranie zmlúv a dokumentov.

—————————————————————————————————————————-

Ak máte v pláne v USA hľadať prácu, študovať na univerzite, usadiť sa natrvalo, musíte požiadať o víza.

O víza typu B1 alebo B2 musíte požiadať aj v prípade, ak chcete letieť do USA súkromným lietadlom, na povolenie ESTA to nie je možné.

O víza musíte požiadať v prípade, ak Vám bolo v minulosti ne-imigračné vízum zamietnuté, bol Vám zamietnutý vstup na územie Spojených štátov amerických, boli ste odsúdený za trestný čin, došlo k porušeniu podmienok týkajúcich sa k už získanému vízu, alebo Vás systém označil ako osobu, ktorá nie je spôsobilá vstúpiť na územie USA.

Autorizácia ESTA sa nedá predĺžiť, nezaručuje trvalý pobyt a občianstvo, nie je povolením k žiadosti o zelenú  kartu, ktorá predstavuje trvalé bydlisko v USA a neumožňuje žiadanie o iný druh víz.

Príklad 1: Luigi

Luigi práve ukončil štúdium strojárstva vo Veľkej Británii na strojárskej fakulte v Londýne. Po štúdiu sa chce zúčastniť letného kurzu v Chicagu. Tento kurz bude trvať dva mesiace, a teda 60 dní. Od pondelku do piatku, od 9:00 do 14:00, 25 hodín týždenne. Po skončení kurzu Luigi získa certifikát o špecializácii pri navrhovaní zábavných parkov.
Keďže Luigi strávi v USA menej než 90 dní a má taliansky pas, je zaradený medzi tými, ktorí môžu využiť bezvízový program. Najskôr chcel aj využiť možnosť povolenia ESTA.
Avšak po kontaktovaní našej zákazníckej linky, zistil, že nebude môcť využiť povolenie ESTA. Pretože ESTA síce umožňuje štúdium v USA, ale len v prípade ak štúdium nepresiahne 18 hodín týždenne. Luigiho štúdium bude trvať 25 hodín týždenne.
Luigi preto musí požiadať o študentské víza typu J1 na americkej ambasáde v Londýne.

Príklad 2: Mary

icon-woman

Mary cestuje do USA už od malička vďaka blízkym, s ktorými má veľmi silný vzťah. Príbuzní žijú v New Jersey.
Tieto časté výlety v Mary podnietili túžbu začať vlastnú budúcnosť v Spojených štátoch.
Mary je už dospelá a rozhodla sa presťahovať do USA, kde sa za pomoci rodiny usadí.
Mery si pomyslela, že ak by niečo nefungovalo, ESTA by bola jej najlepšou voľbou. Veď koniec koncov by musela zmeniť svoj imigračný status pomocou víz.
Bohužiaľ, takto to rozhodne nefunguje:
● S povolením ESTA je zakázané pracovať a poberať plat.
● Ak už vstúpite na územie Spojených štátov s určitým dokumentom a ak chcete zostať na neurčito, bude veľmi ťažké zmeniť prisťahovalecký status.
A preto sa rozhodla Mery požiadať o pracovné víza na najbližšej americkej ambasáde.